Drogváddal vették őrizetbe minden idők egyik legjobb amerikai női kosárlabdázóját Moszkvában

Lezárt tartalom a Kör tagjainak
március 7., hétfő 12:27
2

Az orosz hatóságok szombaton közölték, hogy őrizetbe vettek egy amerikai kosárlabdázót. Hamar kiderült, hogy a Phoenix Mercury játékosáról, Brittney Grinerről van szó, és kábítószerrel való visszaéléssel vádolják.

Griner az amerikai női kosárlabda-történet egyik legtöbb díját besöprő játékosa, kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros WNBA-bajnok, hétszeres All Star-tag, zsákolásairól és blokkjairól is híres, az elmúlt évtizedek legnagyobb női tehetségének számít, az őrizetbe vétele önmagában is hír lenne a világsajtóban. De jelentősen súlyosbítja a helyzetet, hogy a hatósági fellépésre egy olyan pillanatban került sor, amikor az Egyesült Államok és Oroszország viszonya sok évtizedes mélypontra jutott, ezért vannak, akik attól félnek, hogy Griner egy hidegháborús hangulatú kirakatper áldozata lehet.

Fotó: CHRISTIAN PETERSEN/AFP

Az orosz vámhatóság tájékoztatása szerint azért vették őrizetbe a játékost a Moszkva melletti seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, mert a táskájából előkerült egy elektromos cigarettához való tartály, benne hasisolajjal.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt