Drogváddal vették őrizetbe minden idők egyik legjobb amerikai női kosárlabdázóját Moszkvában

külföld
2022 március 07., 12:27
comments 2

Az orosz hatóságok szombaton közölték, hogy őrizetbe vettek egy amerikai kosárlabdázót. Hamar kiderült, hogy a Phoenix Mercury játékosáról, Brittney Grinerről van szó, és kábítószerrel való visszaéléssel vádolják.

Griner az amerikai női kosárlabda-történet egyik legtöbb díját besöprő játékosa, kétszeres olimpiai bajnok, hatszoros WNBA-bajnok, hétszeres All Star-tag, zsákolásairól és blokkjairól is híres, az elmúlt évtizedek legnagyobb női tehetségének számít, az őrizetbe vétele önmagában is hír lenne a világsajtóban. De jelentősen súlyosbítja a helyzetet, hogy a hatósági fellépésre egy olyan pillanatban került sor, amikor az Egyesült Államok és Oroszország viszonya sok évtizedes mélypontra jutott, ezért vannak, akik attól félnek, hogy Griner egy hidegháborús hangulatú kirakatper áldozata lehet.

Brittney Griner, a Phoenix Mercury játékosa
photo_camera Fotó: CHRISTIAN PETERSEN/AFP

Az orosz vámhatóság tájékoztatása szerint azért vették őrizetbe a játékost a Moszkva melletti seremetyjevói nemzetközi repülőtéren, mert a táskájából előkerült egy elektromos cigarettához való tartály, benne hasisolajjal.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.