Sárgalázjárvány tört ki Kenyában, eddig négyen meghaltak

vírus
2022 március 07., 16:40
comments 1

Januári felbukkanása óta négy halálos áldozatot követelt a sárgalázvírus Kenyában - közölte az ország egészségügyi minisztériuma hétfőn. Az eseteket a Nairobitól 270 kilométerre lévő Isiolo megyéből jelentették, ahol főként pásztornépek élnek. Múlt hét végéig 15 beteg került karanténba a fertőzés miatt. Patrick Amoth, a minisztérium igazgatója szerint kicsi az esélye, hogy a járvány tovább terjedjen, mert egy ritkán lakott területen tört ki.

photo_camera Sárgaláz elleni oltás Nyugat-Dárfúrban (2012) Fotó: ALBERT GONZALEZ FARRAN/AFP

A sárgalázra, ami egy vérzéses betegség, nincs gyógymód. Afrika egyes részein és Latin-Amerika Amazonas vidékén fordul elő, és ugyanazok a szúnyogok terjesztik, mint a Zika-vírust és a dengue-lázat. Kenyában utoljára a '90-es években tört ki sárgaláz-járvány. (AFP / France24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.