A volt spanyol király az emírségekben marad, miután lezárták az ellene indított nyomozást

bűnügy
2022 március 08., 05:47

Az Egyesült Arab Emírségekben marad I. János Károly volt spanyol király, ezt a spanyol királyi palota jelentette be nem sokkal azután, hogy lezárták a volt uralkodó ellen korrupció miatt indított nyomozást.

I. János Károly ellen ismeretlen eredetű bankkártyák használata, eltitkolt külföldi vagyon, valamint szaúdi vasútépítésből származó feltételezett jutalék miatt nyomoztak. Korábban még arról volt szó, hogy a volt király visszatérne Spanyolországba, a 84 éves I. János Károly azonban azt írta fiának, VI. Fülöpnek, hogy személyes okokból az emírségekben telepszik le, de majd haza fog látogatni.

I. János Károly után a svájci ügyészség is nyomozott pénzmosás gyanújával, de bizonyítékok hiányában azt az eljárást is vádemelés nélkül zárták le. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.