Hét évre ítélték a férfit, aki elrabolt egy házaspárt Hajdú-Bihar megyében

bűnügy
2022 március 08., 12:09

Március 8-án hirdetett ítéletet a Debreceni Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki rendszeresen zaklatott és zsarolt egy nőt, majd a nő férjét elrabolta és egy erdőben fához kötözte. A bíróság két rendbeli emberrablás, zsarolás, testi sértés és zaklatás miatt 7 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádirat szerint a sértett házaspár 2015-ben külön költözött, a most elítélt férfi akkor ismerkedett meg a nővel, aki elutasította őt. A férfi emiatt a törvényszék közleménye szerint később „meg akarta büntetni” őt, és amikor összetalálkoztak az utcán, „felszólította arra, hogy adjon át neki 1 millió forintot”, illetve „elővett egy gáz-riasztó pisztolyt”, utóbbi miatt pedig „a megfélemlített nő írásban elismerte” tartozását.

A nő és férje ezután kibékültek, és amikor ezt megtudta a vádlott, a férjet 2018. júniusában autójával „kivitte a Berettyó folyó melletti erdős területen lévő földútra, ahol gáz-riasztó pisztollyal arra kényszerítette, hogy telefonon hívja oda a feleségét és a jelenlétében írjon egy újabb nyilatkozatot a tartozásáról”. Ezután a férjet az erdőben egy fához kötözte, szájába pedig ruhát tömött, majd elment a nőért, akit fegyverrel kényszerített az autóba. A férj közben kiszabadult, összeverekedett a vádlottal, a nő pedig megszerezte a vádlott fegyverét, „így el tudtak menekülni a helyszínről”. Az egyébként büntetett előéletű vádlott ezek után még telefonon is zaklatta őket.

Az ítélet nem jogerős.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.