Patent: Virág helyett biztonságot!

nők
2022 március 08., 09:04
comments 4

A Patent egyesület nőnapra teleplakátolta a várost, hogy így üzenjék többek között azt, hogy

  • A nők teste nem árucikk,
  • illetve hogy a zaklatás nem bók.

Instagram-bejegyzésükben azt írják, „az idei nőnapot beárnyékolja a szomszédban dúló háború”, „a menekülthullámmal tömegével érkeznek bántalmazott, megfélemlített nők, egyre többet hallunk katonák által elkövetett tömeges nemi erőszakról – nemzetiségtől függetlenül”.

Szerintük „míg Magyarország jelenleg a saját állampolgárait sem képes hatékonyan megvédeni a nők elleni erőszaktól, ez nem szabad, hogy azt jelentse, hogy a hasonlóan érintett de még kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, menekült nőket magukra hagyja a magyar állam, amin átutaznak, vagy ami ideiglenesen befogadja őket”.

„A most tömegével érkező ukrán lányok és nők szinte teljesen a civilek támogatására vannak utalva.” Utóbbi miatt összeállítottak egy angol és magyar nyelvű információ- és szolgáltatás-gyűjteményt, ami hasznos lehet menekült és menedékkérő lányoknak, nőknek, anyáknak és segítőiknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt