Patent: Virág helyett biztonságot!

nők
2022 március 08., 09:04

A Patent egyesület nőnapra teleplakátolta a várost, hogy így üzenjék többek között azt, hogy

  • A nők teste nem árucikk,
  • illetve hogy a zaklatás nem bók.

Instagram-bejegyzésükben azt írják, „az idei nőnapot beárnyékolja a szomszédban dúló háború”, „a menekülthullámmal tömegével érkeznek bántalmazott, megfélemlített nők, egyre többet hallunk katonák által elkövetett tömeges nemi erőszakról – nemzetiségtől függetlenül”.

Szerintük „míg Magyarország jelenleg a saját állampolgárait sem képes hatékonyan megvédeni a nők elleni erőszaktól, ez nem szabad, hogy azt jelentse, hogy a hasonlóan érintett de még kiszolgáltatottabb helyzetben lévő, menekült nőket magukra hagyja a magyar állam, amin átutaznak, vagy ami ideiglenesen befogadja őket”.

„A most tömegével érkező ukrán lányok és nők szinte teljesen a civilek támogatására vannak utalva.” Utóbbi miatt összeállítottak egy angol és magyar nyelvű információ- és szolgáltatás-gyűjteményt, ami hasznos lehet menekült és menedékkérő lányoknak, nőknek, anyáknak és segítőiknek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.