Szabó Bácsi „alja kommunista”, „náci” és „gyilkos” volt – leplezte le végre a Pesti Srácok

publicisztika
2022 március 08., 13:34
comments 33

Ideje volt kimondani.

Jó ideje érett az úgynevezett 56-os „forradalom” fideszes szemléletű revíziója, leginkább azért, mert a gyurcsányista és protogyurcsányista kormányok 1957 óta ellenállás nélkül moshatták az agyunkat a témában. De a Pesti Srácok most megtette az első lépést a helyes irányba.

Egy olyan cikkük Facebook-ajánlójával, ami arról szól, hogy az ukránok hülyék, amiért fegyverrel védik a hazájukat. Az ajánló így hangzik:

„Aki volt katona az tudja, hogy a háború nem játék. Az meg mindennek az alja, kommunista és náci szokás, hogy kiképzetlen civilekkel, sőt kamaszokkal akarnak megállítani egy túlerőben és technikai fölényben lévő ellenséges hadsereget.😲😡 Leginkább gyilkosságnak lehetne hívni.😢”

Nagyon helyes, hogy végre odacsaptak az eddig ki tudja, milyen okból sztárolt ócska náci gyilkosoknak, mint például Szabó „Szabó Bácsi” Jánosnak, aki 1956-ban a budai Széna téren küldte a halálba a gyerekeket és az idősebb civileket az Egyesült Államok tűrhetetlen terjeszkedésével szemben teljes joggal fellépő orosz békefenntartó tankok ellen.

Ez helyes lépés, de önmagában kevés. A magyar igazságszolgáltatás új, rendszerhű vezetése az áprilisi választások után remélhetőleg perújrafelvételek sorozatával vonja – ha szimbolikusan is – utólag felelősségre a humanitárius misszióra érkező orosz csapatok ellen civileket felfegyverző, a ballib zsargonban „forradalmároknak” nevezett bűnözőket. Remélhetőleg még a nyári turisztikai szezon előtt sor kerül az alja kommunista gyilkos Pongrátz Gergely köztéri szobrainak és emléktábláinak eltávolítására is. Nyilván nem véletlen, hogy a szövetséges békemisszió katonáira civileket ráküldő Pongrátznak, a Corvin közi sorosista bűntanya parancsnokának – hogyhogy nem – a Gyurcsány-kormány állította az első köztéri emléket 2005-ben.

A Facebook-ajánló hópihe származású olvasóinak egy része azon hisztizett, hogy egy önmagát a pesti srácokról elnevező újság hogyan írhat le ilyesmit. Ők azonban – mármint az okoskodó olvasók – természetesen csak magukról állítottak ki szegénységi bizonyítványt. Mivel eszerint még azzal sem voltak tisztában, hogy ezt a sajtóterméket az 1956. november 5-étől a törvényes rend és a mindkét félnek gyümölcsöző magyar–orosz együttműködés helyreállításán dolgozó, Uszta Gyula, Ilku Pál és Horn Gyula által alkotott karhatalmista szakasz beceneve alapján nevezték el Pesti Srácoknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.