Civilek összegyűjtötték, hogyan lehet és érdemes segíteni az ukrajnai menekülteknek

jótékonyság
2022 március 09., 13:15
comments 1

Egy oldalra gyűjtötték civilek a tudnivalókat arról, hogyan lehet és érdemes segíteni az ukrajnai menekülteket.

"A segítségnek sok formája van, találd meg a hozzád illőt oldalunkon."- olvasható a Hogysegits.hu oldalon, ahol részletes információkat gyűjtöttek össze civil szervezetek azoknak, akik önkéntes munkájukkal, szaktudásokkal, adományukkal, vagy szállás felajánlásával szeretnének segíteni. Az oldalt civil önkéntesek állították össze, akik már az első ukrán menekültek érkezése óta részt vesznek a segítő munkában.

photo_camera Ukrán menekülteket segítő önkéntesek a Nyugati Pályaudvaron. Fotó: ARPAD KURUCZ/Anadolu Agency via AFP

"Küldetésünk összefogni minden segítségnyújtási lehetőséget, amelyet a 2022 februárjában kitört háborús helyzet idézett elő. Ez egy olyan információs platform, ami összeköti a felajánlást a szervezetek igényeivel" - olvasható az oldalon. A portál több segélyszervezettel, így a Babtista Szeretetszolgálattal, a Katolikus Karitásszal, a Magyar Vöröskereszttel, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, a Magyar Református Szeretetszolgálattal, az Age of Hope-pal, a Budapest Bike Maffiával, valamint a Magyar Kétfarkú Kutyapárttal szoros együttműködésben jött létre.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.