Magyar Nemzet: a boltok várják az ukrán dolgozókat

gazdaság
2022 március 10., 08:32

Mintegy tízezer munkavállaló hiányzik a boltokból, ezért több cég, kisebb és nagyobb üzletek tudnak munkát ajánlani a menekülteknek – mondta a Magyar Nemzetnek Vámos György. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára szerint több olyan feladatkör létezik a kiskereskedelemben, ahol szakképzettség vagy nyelvtudás nélkül is el tudnak helyezkedni a hazánkba érkezett menekültek – akik túlnyomórészt nők –, nekik előnyös, hogy elérhető lehet számukra a részmunkaidős foglalkoztatás. Vámos György azt is mondta, hogy a vásárlók számára pedig gördülékenyebbé válhat a bolti kiszolgálás.

A kormánypárti Magyar Nemzet megszólaltatta Bubenkó Csabát, az Egyenlő.hu elnökét is. Ez egy új szakszervezet, amely "politikailag jobboldalhoz és keresztényszociális szellemiségűnek tartja magát". A cikk szerint támogatják a kezdeményezést, hogy a régóta üres álláshelyeket a menekültekkel töltsék fel a munkáltatók, mert ezzel az áruházak, a kisboltok meglévő dolgozóin is csökkenhet a nyomás.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.