Mi a helyzet valójában az ukrán szélsőjobbosokkal?

Lezárt tartalom a Kör tagjainak külföld
2022 március 10., 12:04
comments 5

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal indokolta Ukrajna lerohanását, hogy egyrészt demilitarizálni, másrészt nácitlanítani akarja az országot. Az orosz propaganda azóta is úgy beszél Ukrajnáról, mint ahol náci csoportok vették át az irányítást az állam felett. Hogy nácik alatt kit értenek az oroszok, és mennyire kiterjesztően használják a kifejezést, az érdekes kérdés. Nem vitás, hogy a 2013/14-es események óta Ukrajnában csak „nemzeti” – vagy annak maszkírozott – politikával lehet sikereket elérni, ezzel együtt óriási a különbség akár az Oroszországgal is üzletelő csokigyárosból harcias jobbossá avanzsált előző elnök, Petro Porosenko és a bevallottan zsidó származású, orosz anyanyelvű utódja, Volodimir Zelenszkij kurzusa között is.

Lépj be a Körbe, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a körnek? Lépj be!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt