Mi a helyzet valójában az ukrán szélsőjobbosokkal?

külföld
2022 március 10., 12:04
comments 5

Vlagyimir Putyin orosz elnök azzal indokolta Ukrajna lerohanását, hogy egyrészt demilitarizálni, másrészt nácitlanítani akarja az országot. Az orosz propaganda azóta is úgy beszél Ukrajnáról, mint ahol náci csoportok vették át az irányítást az állam felett. Hogy nácik alatt kit értenek az oroszok, és mennyire kiterjesztően használják a kifejezést, az érdekes kérdés. Nem vitás, hogy a 2013/14-es események óta Ukrajnában csak „nemzeti” – vagy annak maszkírozott – politikával lehet sikereket elérni, ezzel együtt óriási a különbség akár az Oroszországgal is üzletelő csokigyárosból harcias jobbossá avanzsált előző elnök, Petro Porosenko és a bevallottan zsidó származású, orosz anyanyelvű utódja, Volodimir Zelenszkij kurzusa között is.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.