Mikolajiv kikötővárosának lakónegyedeit bombázták péntek este

külföld
2022 március 11., 20:59

Pénteken este nyolckor szólaltak meg a légvédelmi szirénák Mikolajivban, a durván félmilliós Fekete-tenger-közeli kikötővárosban, ahol a korábbi orosz támadások után pár napja relatív nyugalom honolt.

Vitalij Kim kormányzó szerint egy kávézót, egy lakóházat és egy nagy szupermarket parkolóját lérte találat a város különböző negyedeiben. Kim szerint az oroszok ezúttal szándékosan összevissza tüzeltek, hogy leplezzék a csapataik valós mozgását.

Mikolajiv Odesza és Herszon között nagyjából félúton fekszik egy folyótorkolatban, stratégiailag fontos helyen mivel a Krím felől érkező oroszok ezen keresztül tudnak eljutni keleti irányból Odeszáig, a legnagyobb ukrán kikötőig.


A kormányzó tájékoztatása szerint jelenleg az áramellátást próbálják helyreállítani az érintett városrészekben.

(via New York Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.