A Fehér Ház 30 TikTok-sztárnak tartott fejtágítót az orosz-ukrán háborúról

külföld
2022 március 11., 23:30

Csütörtökön este 30 menő tiktokkernek tartott előadást a Zoomon Jen Psaki, az amerikai elnök szóviviője, illetve a Nemzetbiztonsági Tanács több tisztviselője - írta meg egy nappal később a Washington Post, akik megszerezték az esemény hangfelvételét is.

A lap tudomása szerint általános fejtágítóról volt szó: beszéltek az USA stratégiai céljairól a térségben, a háború álllásáról friss információkkal és a meghívottak klérdéseire válaszolva az Ukrajnának nyújtott amerikai segítségről, a NATO szerepéről, illetve arról, hogy az USA hogyan reagálna, ha Oroszország atomfegyvert vetne be.

A Fehér Ház ezzel arra a jelenségre reagált, hogy a háború kitörése után internetezők millió kezdték a Tiktokon követni az eseményeket. Ezen a platformon az elsők között jelentek meg videók az orosz invázióról és sok ukrán civil a Tiktokon osztotta meg a háborús mindennapok élményeit.

A hírek mellett természetesen beindult a TikTokon az álhírek és a propaganda terjesztése is, az amerikai kormányzat ezért érezte fontosnak, hogy első kézből adjon friss, hiteles alapinformációkat a legnagyobb követőtáborral rendelkező, befolyásos tiktokkereknek.

Itt van néhány a meghívottak közül:

link Forrás
link Forrás
link Forrás
link ForrásKiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.