2022 március 12., 06:40

Zelenszkij: Az orosz katonák elrabolták egy megszállt ukrán város polgármesterét

Orosz katonák elrabolták a dél-ukrajnai Melitopol polgármesterét - erről is beszélt péntek éjjeli beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki szerint ez az országa ellen zajló orosz támadás gyengeségének a jele is. Az esetről az ukrán kormány szerint videófelvétel is van amelyen látható, ahogy egy férfit elhurcolnak egy épületből, ugyan független forrásból egyelőre nem erősítették meg, hogy Ivan Fedorov polgármesterről van szó.

link Forrás

Zelenszkij friss videóüzenetében a megszállt város polgármesterének elrablását terrorcselekménynek minősítette. Az ukrán elnök egyúttal úgy vélte, Moszkva elszámította magát azzal is, hogy azt remélte, egyes városokat az Oroszországgal rokonszenvező lakók önként átengednek neki.

A videóval kapcsolatban már az orosz propaganda is akcióba lendült: a kelet-ukrajnai, Moszkva-barát szakadárok egyik hatósága, a luhanszki ügyészi hivatal is közleményt adott ki Fedorov ügyében, amelyben terrorcselekményekkel vádolta Meritopol polgármesterét, és azt kéri, hogy jelentkezzen bárki, akinek információja van Fedorov hollétéről. (MTI)