Lettország elnöke szerint csak egy állandó NATO-bázis tudja megvédeni az országát az orosz agressziótól

háború
2022 március 13., 18:43
comments 7

Egils Levits vasárnap beszélt arról, hogy egy állandó NATO-bázisra mindenképpen szükség van, hogy megvédjék Lettországot a lehetséges orosz agressziótól. Az elnök szerint a NATO-nak meg kell erősítenie a keleti szárnyát, azaz a balti államokban, Lengyelországban és Romániában. „Ez egy erős jelzés lenne Moszkvának, hogy a NATO kész megvédeni a tagállamait” - mondta.

photo_camera Egils Levits Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

Antony Blinken amerikai külügyminiszter a héten beszélt arról, hogy a NATO fontolóra vette, hogy megerősítse a jelenlétét a Balti térségben, de konkrét döntés erről még nem született. Egils szerint az ukrajnai orosz agresszióra azzal lehetne válaszolni, ha amerikai csapatok állomásoznának a térségben. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt