Az orosz nagykövetség szerint egyre több inzultus éri a magyarországi oroszokat

belföld
2022 március 14., 9:12
comments 9

Az orosz ajkú állampolgárokat érő üldöztetések, sértések és diszkrimináció egyre szaporodó eseteivel kapcsolatban forródrótot indít a magyarországi orosz nagykövetség - olvasható az orosz nagykövetség oldalán.

Az ilyen eseteket a help@rusembhungary.ru e-mail címre lehet jelentheti.

A leggyakoribb becslések szerint mintegy 20 ezer orosz vagy orosz anyanyelvű él Magyarországon. Jelenleg 13, az állam által elismert nemzetiség van: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán. A hazai orosz közösség 2006-ban és 2018-ban is megpróbált állam által elismert kisebbség lenni, de az Országgyűlés elutasította, mert nincsenek itt száz éve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt