Az orosz nagykövetség szerint egyre több inzultus éri a magyarországi oroszokat

belföld
2022 március 14., 09:12
comments 9

Az orosz ajkú állampolgárokat érő üldöztetések, sértések és diszkrimináció egyre szaporodó eseteivel kapcsolatban forródrótot indít a magyarországi orosz nagykövetség - olvasható az orosz nagykövetség oldalán.

Az ilyen eseteket a help@rusembhungary.ru e-mail címre lehet jelentheti.

A leggyakoribb becslések szerint mintegy 20 ezer orosz vagy orosz anyanyelvű él Magyarországon. Jelenleg 13, az állam által elismert nemzetiség van: a bolgár, a görög, a horvát, a lengyel, a német, az örmény, a roma, a román, a ruszin, a szerb, a szlovák, a szlovén és az ukrán. A hazai orosz közösség 2006-ban és 2018-ban is megpróbált állam által elismert kisebbség lenni, de az Országgyűlés elutasította, mert nincsenek itt száz éve.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.