BAFTA: A Dűne kapta a legtöbb díjat, a film látványtervezőjét, Sipos Zsuzsannát is díjazták

díj
2022 március 14., 05:37

Vasárnap este Londonban átadták a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjait. A Dűne nyerte a legjobb produkciós tervezés díját, ezzel az elismeréssel Sipos Zsuzsanna látványtervező és Patrice Vermette közös munkáját tüntették ki.

photo_camera Patrice Vermette és Sipos Zsuzsanna Fotó: BEN STANSALL/AFP

A Dűne, ami Frank Herbert 1965-ben megjelent regényének adaptációja, tizenegy díjra volt esélyes az előzetes jelölés alapján, ezek közül ötöt kapott meg.

A legjobb film A kutya karmai közt című western lett, a legjobb női főszereplő Joanna Scanlan lett az After Love című filmben nyújtott alakításáért, a legjobb férfi főszereplő díját pedig Will Smith kapta a Venus és Serena Williams apja és edzője életét feldolgozó Richárd király (King Richard) című filmért. A legjobb brit film Kenneth Branagh Belfast című, önéletrajzi ihletésű drámája lett. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.