Egy volt börtön falai közt termeszt füvet Damien Marley menedzsere

március 14., hétfő 11:12
3

Marihuána termesztésbe kezdett Dan Dalton, Bob Marley fiának menedzsere egy volt kaliforniai börtön falai közt. A fű termesztéséhez tökéletes, száraz és napsütötte területet 2016-ban vásárolta meg Dan Dalton és nővére, Casey 4,1 millió dollárért, hogy cégük, a kannabisz termékeket előállító Evidence termesztésre használhassa. "Füvet termesztünk börtönben, hogy segítsünk azokon, akik fűtermesztés miatt ülnek börtönben" - olvasható a cég honlapján.

Joe Biden, az Amerikai Egyesült Államok elnöke választási kampányában azt ígérte, szövetségi szinten próbálja majd elérni a marihuána dekriminalizálását. Bár mostanra már több államban is legális a marihuána fogyasztása és termesztése, szövetségi szinten egy évvel Biden hivatalba lépése után sem történt előrelépés. 2020-ban több mint háromszázötvenezer embert tartóztattak le marihuánával kapcsolatos jogsértés miatt, főleg azokban az államokban, ahol a marihuána továbbra is illegális.

"Vannak emberek, akik most is cellákban ülnek a növény birtoklásáért. Számomra ez a képmutatás teljesen értelmetlen" - mondta Dalton.

A San Francisco és Los Angeles közötti egykori börtön rácsai közt mostanra több tonna marihuánát termeszt Dalton cége, az Evidence. A termesztés azokon a földeken folyik, ahol a növény kaliforniai legalizálása előtt, 2016-ig sokszor azok a rabok termesztettek zöldségeket, akik füvezés miatt kerültek börtönbe. A börtön egykori konyháiban mára már THC tartalmú gumicukrokat, előre betekert füves cigiket készítenek. Az eladásra szánt füvet szimbolikusan "Bizonyíték" felirattal ellátott műanyag zacskókba csomagolják.

Damien Marley 2017-ben klipet is forgatott a börtönből lett fűfarm falai közt.

(NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt