Feloldották a járványügyi korlátozások nagy részét Franciaországban

járvány
2022 március 14., 11:53

Szinte minden területen feloldották a járványügyi korlátozásokat Franciaországban hétfőn. Az egészségügyi intézményeket és a tömegközlekedést leszámítva, az oltottak és az oltatlanok számára sem szükséges mostantól a maszkviselés. Megnyitják kapuikat az oltatlanok előtt az éttermek, sportlétesítmények és az egyéb, korábban oltáshoz kötött helyek is.

A döntést a kórházi állapotok javulásával, és a fertőzések számának hetek óta tartó csökkenésével indokolták az elnökválasztás előtt egy hónappal. Az ország átoltottsága hetvenhét százalék körül áll, amivel az európai top 10 hetedik helyén áll.

Egyes tudósok szerint viszont túl korán lazított a kormány, mivel az elmúlt napokban az új fertőzések száma lassan emelkedni kezdett. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.