Varga Judit: Tisztelet a bátraknak!

elmebaj
2022 március 14., 14:58
comments 7

Miközben Ukrajna egy emberként küzd utolsó vérig a hazájáért, az igazságügyminiszter alkalmat talált rá, hogy tisztelettel adózzon a bátrak előtt.

Félreértés ne essék: itt most a március 15-ei bátrakról van szó, akik mondjuk tényleg legalább olyan bátrak voltak, mint a most harcoló ukránok.

Azt írja Varga Judit kedvenc kommunikációs csatornáján, a Facebookon, hogy:

„Mi, magyarok olyan szabadságharcokat vívtunk történelmünk során, melyek emlékei örök időkre beleivódtak népünk tudatába és zsigereibe. Élő tapasztalatból tudjuk, hogy hogyan mennek a dolgok, itt Közép-Európában, és hogy egy rosszul megválasztott döntésnek milyen komoly, visszafordíthatatlan következményei lehetnek” - írja.

Nagyon sok rossz döntésre gondolhat, volt ilyen bőven Magyarország történelmében, de nem derül ki, pontosan melyikre céloz. Remélhetőleg nem arra, hogy annak idején a magyarok nem a feltétlen behódolást, hanem a végsőkig kitartó, önfeláldozó küzdelmet választották.

„Nekünk Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első. Ezért nem hagyhatjuk, hogy belesodorják hazánkat egy olyan háborúba, ami veszélyezteti nemzetünk békéjét, biztonságát és mindazokat az eredményeket, amelyeket közösen értünk el az elmúlt 12 évben” - írja. „Stratégiai nyugalom, higgadtság, béke, szabadság, egyetértés. Ezekre van most szükség”.

Sorait így zárja: „Tisztelet a bátraknak!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.