14 órán át faggatták a fogságban Marina Ovszjannyikovát

március 15., kedd 17:32
4

"Nagyon nehéz pár nap volt ez" - nyilatkozta az orosz közévé híradójában transzparensével a háború ellen tiltakozó nő, akit végül szabálysértés miatt 30 ezer rubel (85 ezer forint) pénzbírságra büntettek, nem is a tévés akciója, hanem amiatt a videója miatt, amiben másokat is a háború elleni tiltakozásra buzdított.

Marina Ovszjannyikova.

A bíróság előtt beszélve Marina Ovszjannyikova saját egyéni döntésének nevezte a tiltakozást, mert "nem szeretem, hogy oroszország megindította az inváziót, szerintem ez szörnyű volt".

Köszönetet mondott támogatóinak, barátainak és kollégáinak is. "Nagyon nehéz pár napja volt ez az életemnek. Két napig nem aludtam. Több mint 14 órán át faaggattak" - mondta.

Ovszjannyikova (takarásban) az orosz köztévé híradójának élő adásában.

Ovszjannyikova szerint a hatóságok eleinte megtagadták tőle a jogi segítséget. Védője a bíróságon azt állította, hogy Ovszjannyikova kérése ellenére se engedték, hogy az ügyvédje jelen legyen a kihallgatáson, órákon át nem hívhatta őt. "Nem hagyták, hogy kapcsolatba lépjek a közeli családtagjaimmal, nem hagyták, hogy jogi segítséget kérjek. Nehéz helyzet volt" - mondta Ovszjannyikova.

Ezután azt kérte, hogy mielőtt tövábbi nyilatkozatokat adna, had aludja ki magát, majd újra megismételte, hogy egyedül az ő döntése volt a tiltakozás. (Via BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt