14 órán át faggatták a fogságban Marina Ovszjannyikovát

külföld
2022 március 15., 17:32
comments 4

"Nagyon nehéz pár nap volt ez" - nyilatkozta az orosz közévé híradójában transzparensével a háború ellen tiltakozó nő, akit végül szabálysértés miatt 30 ezer rubel (85 ezer forint) pénzbírságra büntettek, nem is a tévés akciója, hanem amiatt a videója miatt, amiben másokat is a háború elleni tiltakozásra buzdított.

Marina Ovszjannyikova.
photo_camera Marina Ovszjannyikova.

A bíróság előtt beszélve Marina Ovszjannyikova saját egyéni döntésének nevezte a tiltakozást, mert "nem szeretem, hogy oroszország megindította az inváziót, szerintem ez szörnyű volt".

Köszönetet mondott támogatóinak, barátainak és kollégáinak is. "Nagyon nehéz pár napja volt ez az életemnek. Két napig nem aludtam. Több mint 14 órán át faaggattak" - mondta.

photo_camera Ovszjannyikova (takarásban) az orosz köztévé híradójának élő adásában.

Ovszjannyikova szerint a hatóságok eleinte megtagadták tőle a jogi segítséget. Védője a bíróságon azt állította, hogy Ovszjannyikova kérése ellenére se engedték, hogy az ügyvédje jelen legyen a kihallgatáson, órákon át nem hívhatta őt. "Nem hagyták, hogy kapcsolatba lépjek a közeli családtagjaimmal, nem hagyták, hogy jogi segítséget kérjek. Nehéz helyzet volt" - mondta Ovszjannyikova.

Ezután azt kérte, hogy mielőtt tövábbi nyilatkozatokat adna, had aludja ki magát, majd újra megismételte, hogy egyedül az ő döntése volt a tiltakozás. (Via BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.