A Mi Hazánk tüntetésén: orosz zászló, mocskos buzizás, háromszoros ágyútűz

POLITIKA
2022 március 15., 17:35
comments 8

A Mi Hazánk Mozgalom is megszervezte a maga március 15-ei rendezvényét a Nemzeti Múzeum mellett. Az esemény függetlenségpárti nagygyűlésként volt meghirdetve, fókuszban a NATO-csapatok Magyarországra telepítésével. Nagyjából négy-ötszázan vehettek részt rajta. Az eseményen felszólaltak a párt ismertebb politikusai, valamint volt versolvasás, Bánk bán éneklés, a tüntetést pedig a Lord nemzeti hard-rock együttes koncertje zárta.

A Himnusz közös eléneklése után Dócs Dávid Cserháthaláp polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd gyorsan végigszaladt az eredeti tizenként ponton, és rögtön aktualizálta is azokat. Kiderült többek közt, hogy a Mi Hazánk visszahozná a felső ház intézményét, mindenki mással ellentétben ők a multik helyett a kis- és középvállalkozásokat támogatnák, Novák Katalintól kérik Budaházy György felmentését, követelik, hogy a magyar kormány ne csak szóban legyen nemzeti, továbbá nem kérnek a Szájer-féle alaptörvényből. Az alaptörvényes megjegyzés után az eseményen először tört ki a tapsvihar. A 12. pontnál, az Uniónál - ami egyébként az Erdéllyel közös unióra vonatkozott 1848-ban - a szónok elmondta, látni hova vezet a "nyugat nyugtalansága", ezért fel kell készülni az EU utáni életre.

Ezután sorra az összes felszólaló elmondta lényegében ugyanazt, kicsit máshogy és más negyvennyolcas idézetet felhasználva. Az, hogy az orosz-ukrán háború tulajdonképpen egy orosz-amerikai háború, amiből Magyarországnak ki kell maradnia, mindenkitől szinte szóról szóra ugyanúgy hangzott, ahogy az is, hogy a kormány átverte a magyarokat, amikor azt ígérte, nem telepít NATO-katonákat Magyarországra, aztán mégis megtette. Erre a lelkesebb résztvevők "jenkik, haza" kiáltozással feleltek. A tömegben a rengeteg magyar, székely és árpádsávos zászló között egy orosz zászló is megbújt.

Az esemény fénypontja a Gábor Áron rézágyújára háromszor elsütött ágyú volt. A robbanások a kissé skizofrén háborús-békés-kimaradásos-forradalmias hangulatot csak tovább fokozták.

Dúró Dóra kifejtette gondolatait a genderlobbiról, aminek célja, hogy identitás nélküli vásárálóvá züllesszék gyerekeinket. Ezen a ponton a tömegből többen is üvöltöztek, hogy "mocskos buzik", a píszíbb résztvevők azonban a "mocskos melegek" kifejezést részesítették előnyben. Dúró szerint a gyerekeket muszáj a nemzeti értékek mentén nevelni, hogy tudják a választ arra a kérdésre, kik is ők. A nemzeti értékekre példaképp Dúró a Nemzeti dalt hozta fel, mondván mindenki tudja, hogyan folytatjuk azt, hogy "Talpra magyar!". "Rabok legyünk vagy szabadok?" jött a válasz a tömegből.

A sort Toroczkai László zárta beszédével, amiben lényegében a rendezvényen szép számmal osztogatott, száz oldalas programjukat ismertette, továbbá rengeteget beszélt a globalista, baloldali, multinacionális, belpesti, "ha úgy tetszik lipótvárosi" disznófejű nagyurakról. A Világgazdasági Fórum cégei szerinte a politikán keresztül fejtik ki hatalmukat. Ezek olyan cégek, mint a Bloomberg, a Facebook, valamint az összes vakcinagyártó nagyvállalat. A disznófejű nagyurak Toroczkai szerint a virtuális világon keresztül módosítják az emberek tudatát, ők azonban Magyarországon egyedül felveszik a harcot a globális elit ellen, ráadásul nem holmi Ron Werberek, meg Finkelsteinek segítségével, hanem a világ legerősebb és legtehetségesebb népével, a magyar néppel együtt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.