Az OLAF vizsgálatot indított a négyszeresen túlárazott informatikai képzések ügyében

bűnügy
2022 március 16., 09:25

Az Európai Csalás Elleni Hivatal vizsgálatot indított „az egészen pofátlan módon, négyszeresen túlárazott informatikai képzések ügyében” – írta meg Hadházy Ákos független parlamenti képviselő, aki az ügyet korábban feltárta.

Hadházy azt írja, a kár bizonyíthatóan minimum 2,25 milliárd forint volt, és így a 4000 informatikus helyett csak ezret képeztek ki. „A primitív csalás lényege annyi volt, hogy ugyanazt a tananyagot négyszer annyiért adták el a cégek, ha az EU-s pénzből az állam finanszírozta a képzést, ahhoz képest, mint ha piaci alapon, a tanulónak kellett volna kifizetni” – írja Hadházy, aki a posztja végén így viccelődött:

„Az idióta Anonymus képet azért tettem ide, hogy hátha akkor a propaganda sajtó is lehozza a tényt: a kormány asszisztálásával milliárdokat loptak az informatikai képzés ürügyén.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.