Délnyugat-Európa után a kontinens közepét is elérte a szaharai porvihar

időjárás
2022 március 16., 17:36

Már második napja tart a Szaharából érkező porvihar Spanyolországban és Portugáliában, ami miatt narancssárga az ég, nagyon rossz a levegőminőség, és rosszak a látási viszonyok.

Madrid a porviharban.
photo_camera Madrid a porviharban. Fotó: BURAK AKBULUT/Anadolu Agency via AFP

A porvihar azonban már elérte az Alpokat, a Balkánt, Nagy-Britannia déli részét, de Magyaroszágon is több helyütt sáros eső esett reggelre.

link Forrás

A spanyol meteorológiai szolgálat szerint a jelenség ugyan „intenzív”, de nem kirívó, évente egyszer-kétszer megtörténik. Tavaly még Izlandot is elérte a szaharai por. A lakosságnak azt tanácsolták, viseljenek maszkot, és kerüljék a szabadtéri sportolást, különösen azok, akik légzőszervi betegségekben szenvednek. (AP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.