ENSZ: A szükséges 4,27 milliárd helyett 1,3 milliárd dollár gyűlt össze a jemeni humanitárius válság kezelésére

március 16., szerda 21:21
1

Az ENSZ szerdán mindössze 1,3 milliárd dolláros felajánlást kapott a háború sújtotta Jemennek szánt 4,27 milliárd dolláros idei segélytervhez, a humanitárius akcióra szánt források még azelőtt elapadtak, hogy a globális figyelem az ukrajnai konfliktus felé fordult.

"Többet reméltünk, és csalódás, hogy nem kaptunk felajánlásokat olyanoktól, akikről azt hittük, hogy adományozni fognak" - mondta Martin Griffiths, a világszervezet humanitárius ügyekért felelős főtitkár-helyettese az egynapos adományozói rendezvényen, amit Svédország és Svájc közösen rendezett.

Jemenben 2014 augusztusa óta dúl polgárháború a kormányellenes síita húszik és a nemzetközileg elismert jemeni elnökhöz, Abed Rabbó Manszúr Hádihoz hű erők között. A lázadók ellen 2015 márciusában lépett hadba a kormánycsapatokat támogató arab koalíció Szaúd-Arábia vezetésével. A polgárháborúban több mint 100 ezren haltak meg, milliók váltak otthontalanná és tízmilliók szorulnak élelmiszersegélyre. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt