Erős földrengés volt Japán északkeleti részén

külföld
2022 március 16., 15:57

A Richter-skála szerinti 7,3-as magnitúdójú földrengés rázta meg szerdán Japán északkeleti partvidékét, a hatóságok szökőárriadót rendeltek el Fukusima és Mijagi prefektúrákra - közölte a NHK japán közszolgálati televízió. A földrengést a fővárosban, Tokióban is érezni lehetett.

A földrengés következtében leborult áru egy szupermarketben, Mijagi prefektúrában.
photo_camera A földrengés következtében leborult áru egy szupermarketben, Mijagi prefektúrában. Fotó: STR/AFP

Beszámolók szerint több épület megrázkódott, egyelőre azonban nem tudni, hogy a földmozgás okozott-e további károkat a fukusimai atomerőműben.

Ugyanitt volt 2011. március 11-én az a 9-es erősségű földrengés, melyet követően a szökőár súlyosan megrongálta a fukusimai atomerőművet. A szökőár több mint 19 ezer ember halálát okozta a távol-keleti országban, a Fukusima-1 erőműben keletkezett kár és a nukleáris sugárzás veszélye miatt pedig több mint 160 ezer embert kellett kitelepíteni. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.