Szaharai porral érkezik egy kis hidegfront

időjárás
2022 március 16., 07:20

Lassan tényleg itt a tavasz, de szerda reggel még egy hidegfrontra ébredhetünk, ami a hét további részében is velünk marad. A reggeli, délelőtti órákban többfelé várható eső, zápor, amibe szaharai por vegyül, az Északi-középhegységben pedig átmenetileg havas eső, havazás alakulhat ki, írja az idokep.hu.

Napközben sokfelé lehet erősen felhős az ég, kisebb eső, zápor még elszórtan előfordulhat, estére azonban mindenhol megszűnik a csapadék. Sokfelé lesz élénk, erős, helyenként viharos az északias, illetve az északnyugati szél. 4 és 16 fok között alakul a hőmérséklet, délnyugaton lehet a legmelegebb.

Csütörtöktől viszont már kisüt a nap, reggel még többfelé fagyni fog, de délután 9-15 fokra van kilátás. Pénteken a Dunántúlon és délen zavarhatják gyakrabban felhők a napsütést, máshol viszont alig lesz felhő az égen, helyenként élénk lehet a keleti-északkeleti szél. Délutánra 6 és 14 fok közé melegedhet a levegő.

A hétvégén viszont sok napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű. Meleg viszont nem lesz, reggel szinte mindenhol fagyni fog, délután pedig csak 6 és 11 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt