Legénységének jelentős részét elbocsátotta a legnagyobb brit kompüzemeltető cég

külföld
2022 március 17., 14:57
comments 4

Az Egyesült Királyság vezető kompüzemeltető cége, a P&O Ferries 800 embert bocsátott el előzetes értesítés nélkül. A szakszervezetek „botrányos árulásnak” nevezték az esetet, szerintük a P&O olcsóbb külföldi munkaerővel akarja helyettesíteni a legénységet.

A P&O nem kommentálta az esetet, de Karl Turner munkáspárti parlamenti képviselő közzétette a cég alkalmazottainak szóló levelet a Twitter-oldalán. Ebben az áll, hogy a P&O Ferries csütörtökön fontos bejelentést tesz, ami a dubaji székhelyű DP World támogatásával együtt biztosítja majd a cég hosszú távú életképességét. A bejelentés miatt minden hajóról leszállították az utasokat, és kiürítették a rakományokat is. „Ez azt jelenti, hogy a mai napon minden kikötőnkben komoly fennakadások várhatók” - szerepel a levélben.

link Forrás

A cég elnézést kért ügyfeleitől a Twitteren, azt írják, „sajnos a P&O Ferries szolgáltatásai nem lesznek elérhetőek a következő néhány órában. A kikötői személyzet nyújt majd tájékoztatást, az utazás egy másik üzemeltető hajóján fog megvalósulni.”

link Forrás

A szakszervezetek szerint akár patthelyzet is kialakulhat, mivel cég arra utasította a személyzetét, hogy ne hagyják el a hajókat, de a helyettesítő és biztonsági személyzet már megérkezett egyes kikötőkbe.

A P&O a legnagyobb kompüzemeltető a Dover-Calais közötti szakaszon, ami a legnépszerűbb és a legforgalmasabb tengeri útvonal Nagy-Britannia és Európa között, de ezen kívül Hullból Rotterdamba, Liverpoolból Dublinba és a skóciai Cairnryan-ból Larne-be is közlekednek a hajóik. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.