Kitartóan boldogok a finnek

külföld
2022 március 18., 10:29

Ahogy az elmúlt négy évben mindig, 2021-ben is Finnország volt a világ legboldogabb országa a Gallup mérése alapján. Az első tíz helyen szokás szerint főleg észak- és nyugat-európai országokat találunk:

  1. Finnország
  2. Dánia
  3. Izland
  4. Svájc
  5. Holland
  6. Luxemburg
  7. Svédország
  8. Norvégia
  9. Izrael
  10. Új-Zéland
photo_camera Fotó: Alexey Kudenko/RIA Novosti

A közvélemény-kutatásban arra kérték az embereket, hogy egy tízes skálán pontozzák saját jelenlegi életüket, ha a 0 az elképzelhető legrosszabb, a 10 pedig a legjobb életet jelenti. Finnországban átlagosan 7,8 pontot adtak, Új-Zélandon 7,2-t. Hét pontos átlag felett van Ausztria, Ausztrália, Írország, Németország és Kanada is.

Magyarország az 51. helyen végzett 6,08-as átlaggal. 2020-ban még a 43. helyen álltunk.Az utolsó, 146. helyen Afganisztán áll 2,4 pontos átlaggal. A listához ennél jóval mélyebb elemzést is készítettek, itt lehet elolvasni angolul.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.