A fideszes Németh Zsolt kiírta, hogy „Ruszkik haza!”, ez pedig váratlan zavart keltett a kommentelők körében

POLITIKA
2022 március 18., 05:58
comments 30

A Fidesz frakcióvezető-helyettesét, az egyik legnagyobb emojirajongónak számító Németh Zsoltot valószínűleg elkerülte a memó, hogy kormányoldalról nem szabad nyíltan senki oldalára állni az orosz-ukrán háborúban, de különösen Oroszországot kritizálni nem. Csütörtök este ugyanis kiposztolta, hogy „Ruszkik haza!”, megtoldva az új, fideszes „Legyen béke!” jelmondattal, majd a biztonság kedvéért még kommentelt saját magának, hogy „Az egész világ érdeke a béke!”.

Az ukáz mellett az is kimaradhatott neki, hogy a „Ruszkik haza!” mostanában az ellenzéki pártok által szervezett háborúellenes tüntetéseken hangzott el legtöbbször. Ezért nem csoda, ha ellenzéki politikusok rögtön kommentelni kezdték a posztját.

link Forrás

Márki-Zay Péter azt írta: „Örülök Zsolt, hogy Orbán Viktorral szemben felébredt a lelkiismereted. Sohasem késő.”

Szabó Tímea: „Így van, Zsolt! De mondd meg a főnöködnek is, hogy ez a helyes irány!”

Fekete-Győr András: „Ruszkik haza! Legyen béke! Orbán, takarodj!”

Ami még ennél is viccesebb, hogy sok követője viszont kiakadt a nyílt provokáción, és alaposan kiosztották Németh Zsoltot. Például:

„Hát ......most nagyot csalódtam.....”

„Szerintem ez egy kicsit erős! Ilyet MZP től vártunk volna!”

„Jobb lenne, ha visszafogná magát. Legyen semleges, mint a kormány. A második mondat bőven elég: Legyen béke! Ön a politikus, én oktassam?”„A béke iránti vágy mindannyiónké. Sokan imádkozunk érte. A ruszkizásnak épp annyira nincs helye, mint nemzeti hőssé avanzsálni az ukránt. Több higgadtságot kérek.”

„Ez így ebben a fomában nagyon ciki remélem mínnél hamarabb leveszi ! LEGYEN BÉKE !!!”

„Nem buta a magyar nép! Tessék MAGASABB SZINTEN "kommunikáni". Köszönjük!”

„Kár érte... kiváló képviselő volt.”

De a legeslegjobb: „Otthon vannak!”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.