Egyre többen építenének magánbunkert Szlovákiában

építészet
2022 március 19., 14:10
comments 4

A szlovák belügyminisztérium nyilvántartása szerint 1500 ellenálló és gázbiztos búvóhely van, ennek negyede Pozsonyban, a többi Szlovákia különböző városaiban. ezek az óvóhelyek 250 ezres kapacitással rendelkeznek. Pozsonyban a lakosság 11 százalékát tudnák befogadni, ez 45 ezer embert jelent, Kassán pedig 25 ezer embert, Nagyszombatban 6120 férőhely lenne 62 700 lakosra. A Bumm.sk beszámolója szerint az utóbbi időben megnőtt a kereslet a magánbunkerekre.

Egy árvai bunkergyártóra hivatkozva a lap arról ír, hogy az elmúlt napokban a többszörösére nőtt a kereslet a házi óvóhelyek iránt. Most körülbelül két hónapot kell várni, hogy óvóhelyhez jussanak az érdeklődők. A legkisebb bunker két személy, a legnagyobb pedig tíz ember befogadására alkalmas. Egy kétszemélyes bunker ára most 30 ezer euró körül mozog, de az ukrajnai háború miatt emelkedni fog.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt