Egy rendőr majdnem fél percig térdelt egy 12 éves lány nyakán egy amerikai iskolában

bűnügy
2022 március 20., 10:10
comments 3

A biztonsági kamera felvétele szerint egy szolgálaton kívüli rendőr 25 másodpercig térdelt egy 12 éves lány nyakán, miután feloszlatott egy összetűzést Kenoshában, Wisconsinban. A fojtófogást 2021-ben betiltották az államban, azóta csak életveszélyes helyzetekben vagy önvédelemkor lehet alkalmazni.

A Lincoln Middle School iskola által közzétett felvételen az látszik, hogy egy felnőtt férfi beavatkozik két kislány közti verekedésbe az ebédlőben. Az egyik diákkal dulakodni kezd, majd a földre löki és a nyakára térdel, majd megbilincseli és kivezeti a helyiségből. A Milwaukee Journal Sentinel lap azonosította a férfit, Shawn Guetschow rendőrt, aki részmunkaidőben biztonsági őrként dolgozott. Az eset után felmondott az iskolában.

Iskolai ebédlő Kentucky államban.
photo_camera Iskolai ebédlő Kentucky államban. Fotó: JON CHERRY/Getty Images via AFP

A lány apja, Jerrel Perez azt nyilatkozta, hogy a gyereket neurológushoz kellett vinni az eset után, és vádemelést követel Guetschow ellen. „Ez egy kegyetlen és szívtelen erőszakos cselekmény volt egy gyermek ellen, amely a társadalmunkban elfogadhatatlan” - mondta a család ügyvédje. A CNN úgy tudja, hogy eközben a kenoshai rendőrkapitányság garázdaság miatt indított büntetőeljárást a két összeverekedő fiatalkorú ügyében.

A fojtófogást azt követően tiltották be, hogy 2020-ban egy Derek Chauvin nevű rendőr intézkedés közben több mint 9 percig térdelt egy fekete férfi, George Floyd nyakán Minneapolisban, és Floyd eközben meghalt. Az ügyből országos botrány, tüntetések és zavargások lettek. Kenoshában egy másik fekete férfi halála miatt kezdődtek tüntetések 2020 augusztusában, melyen egy fehér tinédzser, Kyle Rittenhouse lövöldözött. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.