Egy rendőr majdnem fél percig térdelt egy 12 éves lány nyakán egy amerikai iskolában

március 20., vasárnap 10:10
3

A biztonsági kamera felvétele szerint egy szolgálaton kívüli rendőr 25 másodpercig térdelt egy 12 éves lány nyakán, miután feloszlatott egy összetűzést Kenoshában, Wisconsinban. A fojtófogást 2021-ben betiltották az államban, azóta csak életveszélyes helyzetekben vagy önvédelemkor lehet alkalmazni.

A Lincoln Middle School iskola által közzétett felvételen az látszik, hogy egy felnőtt férfi beavatkozik két kislány közti verekedésbe az ebédlőben. Az egyik diákkal dulakodni kezd, majd a földre löki és a nyakára térdel, majd megbilincseli és kivezeti a helyiségből. A Milwaukee Journal Sentinel lap azonosította a férfit, Shawn Guetschow rendőrt, aki részmunkaidőben biztonsági őrként dolgozott. Az eset után felmondott az iskolában.

Iskolai ebédlő Kentucky államban. Fotó: JON CHERRY/Getty Images via AFP

A lány apja, Jerrel Perez azt nyilatkozta, hogy a gyereket neurológushoz kellett vinni az eset után, és vádemelést követel Guetschow ellen. „Ez egy kegyetlen és szívtelen erőszakos cselekmény volt egy gyermek ellen, amely a társadalmunkban elfogadhatatlan” - mondta a család ügyvédje. A CNN úgy tudja, hogy eközben a kenoshai rendőrkapitányság garázdaság miatt indított büntetőeljárást a két összeverekedő fiatalkorú ügyében.

A fojtófogást azt követően tiltották be, hogy 2020-ban egy Derek Chauvin nevű rendőr intézkedés közben több mint 9 percig térdelt egy fekete férfi, George Floyd nyakán Minneapolisban, és Floyd eközben meghalt. Az ügyből országos botrány, tüntetések és zavargások lettek. Kenoshában egy másik fekete férfi halála miatt kezdődtek tüntetések 2020 augusztusában, melyen egy fehér tinédzser, Kyle Rittenhouse lövöldözött. (Insider)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt