Négyen meghaltak Belgiumban, miután autó hajtott a karneváli tömegbe

tragédia
2022 március 20., 08:53
comments 1

Legalább négy ember meghalt és húsz megsérült vasárnap hajnalban, amikor autó hajtott a tömegbe egy belga karneválon, a Strépy-Bracquegnies nevű faluban. Az egyik áldozat a hírek szerint egy gyerek. Hét ember súlyosabb, tizenöt könnyebb sérüléseket szenvedett.

photo_camera A tragédia helyszíne Strepy-Bracquegnies-ben. Fotó: CAROLE HEYMANS/Belga via AFP

A Bel RTL rádió tudósítása szerint kb. 150 ember volt hajnali 5 körül egy hosszú, egyenes utcában, amikor nagy zajt hallottak, és egy autó egyre gyorsítva belehajtott a tömegbe. Mire felocsúdtak, hogy mi történik, már a földön hevertek az áldozatok.

A rendőrség letartóztatta az autó sofőrjét, az esetet vizsgálják. (The Sun)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.