Tiborcz István 3,7 milliárd forinttal emelhette meg a Gránit bank tőkéjét

gazdaság
2022 március 21., 17:47

Új vállalkozást indított Tiborcz István a pénzügyi piacon, ugyanis március 18-án bejegyezték a BDPST Equity Zrt. nevű céget 5 millió forintos jegyzett tőkével, amelynek ő az egyedüli tulajdonosa. A társaság főtevékenységeként az „üzletviteli, egyéb vezetési tanácsadást” jelölték meg, vezérigazgatója pedig az a Tóth Judit lett, aki a Diófa Alapkezelőt megvásároló BDPST Capital Zrt. vezetője is.

Szintén változás a miniszterelnök vejének egyre terebélyesedő céghálójában, hogy nyilvános adatbázisokban az is látszik, hogy a BDPST hivatalosan a TiberisDigital Kft. megvásárlásával lett a Gránit Bank tulajdonosa, ezt a céget vette meg Tiborcz István társasága Hegedűs Évától, a bank elnök-vezérigazgatójától. Március 1-től viszont már nem a TiberisDigital a GRÁNIT Bank Zrt. többségi tulajdonosa. Elképzelhető, hogy a bank tulajdonlására hozták létre a BDPST Equity Zrt. nevű új céget. Az viszont biztos, hogy a GRÁNIT Bank Zrt.-ben a jegyzett tőke nagysága március 1-én 11,2 milliárd forintról 14,9 milliárd forintra ugrott, ami 3,7 milliárd forintos emelést jelent.

„Cégcsoportunk elkötelezett pénzügyi befektetőként hosszú távon kívánja támogatni a Gránit Bank üzleti stratégiáját. Tőkeemelés formájában biztosítani kívánjuk a bank további dinamikus növekedéséhez szükséges tőkét” – közölte korábban a BDPST.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.