Szexuális zaklatással vádolják Ausztrália egy volt miniszterét

szexuális zaklatás
2022 március 22., 08:31
comments 4

Azzal vádolják az ausztráliai Új-Dél-Wales (NSW) állam egy volt miniszterét, Gareth Wardot, hogy évekkel ezelőtt szexuálisan zaklatott egy férfit és egy tizenéves fiút.

A rendőrség közleménye szerint Ward „2013 februárjában szeméremsértő módon bántalmazott egy 17 éves fiút Meroo Meadow-ban, 2015 szeptemberében pedig szexuálisan zaklatott egy 27 éves férfit Sydney-ben”.

A negyvenéves Ward tagadta a vádakat, kedden azt nyilatkozta, ügyvédei a lehető leggyorsabban bíróság elé viszik az ügyet, és bebizonyítja ártatlanságát. Az ausztrál politikus már tavaly közölte, hogy a rendőrség nyomozást folytat vele szemben, akkor mondott le miniszteri tisztségéről.

Wardot öt vádpontban vádolják, ezek közül a legsúlyosabb – a beleegyezés nélküli szexuális közösülés vádja – miatt akár 14 év börtönbüntetést is kaphat. Ward ügye májusban kerül bíróság elé. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.