A Republikon szerint hajszálnyi a különbség a Fidesz és az Egységben Magyarországért között

választás 2022
2022 március 23., 09:54

A Republikon Intézet felmérése szerint két százalékpont a különbség a Fidesz és az Egységben Magyarországért között, vagyis még hibahatáron belül van.

A felmérés szerint a teljes népesség körében 41 százalék a Fidesz-KDNP és 39 százalék az egységes ellenzék támogatottsága. 1 százalékponttal nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága a teljes népesség körében, az Egységben Magyarországért támogatottsága változatlan maradt, ahogyan a bizonytalanok aránya is, ami 16 százalék.

A pártválasztók körében 49 százalék a Fidesz, és 46 százalék az Egységben Magyarországért támogatottsága.

A Republikon Intézet külpolitikai kérdéseket is vizsgált, eszerint:

  • A válaszadók 46 százaléka szerint be kell vezetni Magyarországon az eurót, 31 százalék szerint erre nincs szükség. A Fidesz szavazók többsége nem szeretne eurót, az ellenzéki szavazók négyötöde, 79 százaléka bevezetné azt.
  • A válaszadók 57 százaléka szerint Magyarország szövetségesei Nyugaton vannak, nem Keleten; ezzel mindössze a válaszadók 16 százaléka nem ért egyet.
  • A válaszadók csaknem kétharmada, 63 százaléka szerint Magyarországnak akkor is kötelessége segíteni ukrán szomszédjain, ha ez országunk számára negatív gazdasági következményekkel járhat. Mindössze 19 százalék ellenezne ilyen segítségnyújtást. A Fidesz-szavazók több mint fele támogatná a segítségnyújtást.

(via Telex)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.