A WHO szerint túl brutálisan oldotta fel a korlátozásokat néhány európai ország

koronavírus
2022 március 23., 10:47

Több európai ország, köztük Németország, Franciaország, Olaszország és Nagy-Britannia túl "brutálisan" enyhített a koronavírus-járvány elleni korlátozásokon - közölte kedden az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

„Ezekben az országokban mostanra a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése tapasztalható, amit valószínűleg az omikron variáns gyorsabban fertőző, BA.2-es alvariánsa okoz” - mondta Hans Kluge, a WHO európai igazgatója a moldovai sajtótájékoztatóján. Azt is mondta, hogy optimista, de éberséggel figyeli a járványhelyzet alakulását a kontinensen.

A január végi tetőzés után meredeken csökkent az új koronavírus fertőzöttek száma Európában, de a szervezet adatbázisa szerint az európai régió 53 országából 18-ban március eleje óta ismét növekednek az esetszámok. (Magyarországon is van ennek jele, bár a sajátos adatszolgáltatás miatt még nem egyértelmű a növekedés.) Kluge azt mondta, ezek az országok túl hirtelen oldották fel a korlátozásokat, „túl sokból túl kevés lett”.

Az elmúlt héten a WHO több mint 5,1 millió új esetről és 12 496 halálesetről számolt be európai régióban. (Deutsche Welle)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.