Koronavírusos Hillary Clinton és a német államfő

járvány
2022 március 23., 05:09
comments 1

Hillary Clinton elkapta a koronavírust, tesztje pozitív lett - ezt maga a volt amerikai elnökjelölt, egykori külügyminiszter közölte kedden Twitter üzenetben.

A 74 éves demokrata párti politikusnak jelenleg enyhe, megfázásszerű tünetei vannak. és "jól érzi magát". Üzenetében Hillary Clinton közölte, hogy "hálásabb, mint valaha azért a védelemért, amit a vakcinák a betegség súlyos lefolyásával szemben nyújtani tudnak." Arra sürgetett egyúttal mindenkit, hogy vegye fel az oltást vagy az emlékeztető oltást.

photo_camera Fotó: DIMITRIOS KAMBOURIS/AFP

Férje, a 75 esztendős Bill Clinton volt amerikai elnök koronatesztje negatív lett, és jól érzi magát. A teszteket az elkövetkező napokban is folytatják. és karanténba vonulnak mindaddig, amíg a helyzet nem tisztázódik.

Megfertőződött az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) Frank-Walter Steinmeier német államfő és felesége, Elke Büdenbender is - közölte kedden a szövetségi elnöki hivatal.

Frank-Walter Steinmeier, Németország elnöke
photo_camera Frank-Walter Steinmeier, Németország elnöke Fotó: Axel Schmidt / AFP

Az államfő és felesége szervezetében egy gyorsteszt, majd egy PCR-teszt is kimutatta a vírust. Házi karanténba vonultak, és mindenkit értesítettek, akivel az utóbbi napokban fertőzésveszéllyel járó kapcsolatba kerültek. Tüneteik enyhék - áll a közleményben.

Mindketten fokozottan veszélyeztetettek, mert Steinmeier 2010-ben - amikor a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) szövetségi parlamenti (Bundestag-) frakcióvezetője volt - súlyos betegségben szenvedő feleségének adta egyik veséjét. Ugyanakkor mindketten rendelkeznek a SARS-CoV-2 okozta betegségtől (Covid-19) védő teljes oltással, és az emlékeztető oltást is megkapták már. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.