2022 március 23., 12:40

Ukrán fegyveresek állítólag bekerítették az oroszok által megszállt Irpiny és Bucsa városát

Az ukrán fegyveres erők gyűrűbe vették a Kijev mellett közvetlenül nyugatra fekvő Irpiny és Bucsa városokat, valamint Hosztomel falut is, ahova korábban nagy erőkkel törtek be az orosz megszállók. Ezt a hírt Bucsa város önkormányzata osztotta meg Facebook-oldalán szerda reggel. Ez komoly katonai fegyvertény, ha igaz, azzal együtt, hogy a helyzet a főváros körüli kistelepüléseken továbbra is kétségbeejtő.

Makariv és Spitkij településeket egész éjszaka ágyúzták az oroszok, több lakóház lángra is kapott, több falut a térségben humanitárius katasztrófa fenyeget, nincs élelmiszer, gyógyszer, kifogyta a higiéniai termékekből és bébiételekből Klavdijevóban, Severinyovkában, Berezsivkában és Mikolajivban.

link Forrás

Több kisebb falvat, mint Zahalckij, Halinka vagy Mircsa, elfoglaltak a támadók, akik betörnek a házakba, hogy élelmet és alkoholt keressenek, fosztogatnak, és állatokat mészárolnak le. Egyes településeket teljesen elvágtak a kommunikációs lehetőségektől. Nemisajev településen nincs világítás, gáz, kommunikáció, élelem, víz és gyógyszer se nagyon. (Ukrajinszka Pravda)