Zelenszkij: Menjetek ki az utcára, állítsátok meg a háborút!

külföld
2022 március 23., 22:43

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök először kezdte angolul a háború kezdete óta szokásossá vált éjjeli tévés bejelentkezését. Ezúttal Európa és a világ közvéleményéhez fordult ugyanis, arra kérve mindenkit, hogy csütörtökön tüntessen a saját hazájában a háború és az orosz agresszió ellen.

Éppen egy hónappal ezelőtt, február 24-én támadta meg az orosz hadsereg Ukrajnát. Ennek alkalmából kért világszerte utcai megomzdulásokat Zenelszkij.

"Menjetek ki a terekre, az utcákra. Láttassátok magatokat, hallassátok a hangotokat. Mondjátok ki, hogy az emberélet számít, a szabadság számít, a béke számít. Hogy Ukrajna számít."

Azt kérte, hogy ukrán nemzeti szimbólumokat vigyenek magukkal a tüntetők.

"Az oroszok nemcsak Ukrajna ellen háborúznak. Ennél sokkal többről van szó. Oroszország a szabadság ellen indított háborút, és az oroszok szerint ez még csak a kezdet. Oroszország Európa minden népének a szabadságát el akarja venni. A világ összes népéét. Meg akarja mutatni, hogy csak a durva erőszak számít" - mondta többek között.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.