Ittasan vezetett egy szolgálaton kívül rendőrtiszt

március 24., csütörtök 11:07
5

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség vádat emelt a rendőrtiszt ellen, aki ittasan vezetett szolgálaton kívül, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint egy rendőrtiszt jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, majd reggel 5 órakor ittasan közlekedett a 35-ös számú főútvonalon Tiszaújváros irányába. A férfi az autóját nem tudta a sávban maradni, többször oldalirányba kitért, hol az útpadkán, hol pedig a záróvonalat átlépve, részben a bal oldali forgalmi sávban közlekedett. A rendőrtiszt az útburkolati jelet is figyelmen kívül hagyta, a balra kanyarodó forgalmi sávból egyenesen haladt tovább a forgalom elől elzárt területen. A rendőrtiszt Tiszaújvárosban lehúzódott egy autóbusz megállóba, majd a gépkocsiban elaludt. A rendőrtiszt vezetői engedélyét a rendőri intézkedés során elvették.

A nyomozó ügyészségen történő gyanúsítotti kihallgatás során a rendőrtiszt nem ismert el a bűncselekmény elkövetését.Az ügyészség a vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárás keretében pénzbüntetést és - a törvény kötelező rendelkezése alapján - határozott idejű közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki a férfival szemben.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt