Országos prostitúciós hálózatot működtetett egy szegedi anya-lánya páros

bűnügy
2022 március 24., 09:57
comments 2

Elkapták egy szegedi anyát és lányát, akik az ország több nagyvárosában működtetek prostitúciós szolgálatot, a prostituáltak pénzének nagy részét pedig elvették, írja a police.hu.

A rendelkezésre álló adatok szerint a 45 éves szegedi nő, T. Tímea és 26 éves lánya, M. Valéria magyar nőket vett rá arra, hogy prostitúciós tevékenységet végezzenek Magyarország területén – Szegeden, Budapesten és alkalmanként nagyobb vidéki városokban. A prostitúciós tevékenység végzéséhez lakásokat béreltek nekik, és megszervezték az utazásukat. A kiszolgáltatott helyzetbe került nőknek meghatározták az ügyfelek fogadásának helyét és a minimális napi bevétel összegét is. Az így megszerzett illegális jövedelmük jelentős részét elvették tőlük.

A bűncselekmény elkövetésében segédkezett az asszony fia, M. Richárd is, aki a gyanú szerint 2021 augusztusa előtt a kizsákmányolt nőktől elvett pénzeket kriptovalutába fektette be, hogy a hatóságok elől elrejtse.

A nyomozók egyszerre négy helyszínen hajtottak végre kutatást Szegeden, minek eredményeként több mint 1 millió Ft készpénzt, több mobiltelefont, táblagépeket, laptopokat, adathordozókat, továbbá zálogjegyeket és a prostituáltak bevételeit tartalmazó jegyzeteket foglaltak le.

A bűncselekményből szerzett vagyonból a gyanúsítottak vásároltak két gépkocsit mintegy 20 millió Ft értékben és egy 26 millió Ft értékű lakást is. A nyomozók vagyonvisszaszerzési eljárás során az ingatlant zár alá vették, a járműveket lefoglalták.

Az egyik autó elszállításáról videó is készült.

link Forrás

A nyomozók T. Tímeát és M. Valériát őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására emberkereskedelem és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. M. Richárdot pénzmosás megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.