Újabb két holttestet találtak a Korfunál kigyulladt olasz kompon

baleset
2022 március 24., 05:04

Két holttestet találtak szerdán azon az olasz kompon, amely február 18-án kigyulladt a görögországi Korfu szigeténél, így a görög parti őrség új adatai szerint 11-re emelkedett a balesetben meghaltak száma.

Eddig "kilenc holttestet találtak elszenesedve az Euroferry Olympia rakterében, két embert pedig eltűntként tartottak nyilván" - közölte a parti őrség sajtóosztályának egyik tisztviselője az AFP francia hírügynökségnek. Szerdán azonban "a komp átkutatása során további két holttestet találtak" - tette hozzá.

photo_camera Fotó: ANGELOS TZORTZINIS/AFP

A február 18-án hajnalban kitört heves tüzet csak egy héttel később sikerült eloltani a közel 300 emberrel a fedélzetén közlekedő kompon. A 281 túlélő - 230 utas és a személyzet 51 tagja - között volt két afgán migráns, akik nem szerepeltek az utaslistán, ami felvetette a félelmet, hogy mások is felszállhattak a kompra anélkül, hogy számon tartották volna őket.

A tűz Korfutól tíz tengeri mérföldre északra, a Jón-tengeren tört ki, két órával azután, hogy a komp elhagyta a görögországi Igumenica kikötőjét és irányt vett az olaszországi Brindisi felé. A tűz eredetének megállapítására irányuló nyomozás még folyamatban van. A kompot tulajdonló Grimaldi Group szerint a tűz a jármű rakterében ütött ki. A Grimaldi csoport szerint a komp 153 haszongépjárművet és 32 személygépkocsit szállított. (MTI)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.