A román-magyar határon már több ukrán menekült jön, mint az ukrán-magyar határon

menekültek
2022 március 25., 06:37
comments 4

Magyarország területére 2022. március 24-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5 824 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6 411 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 1 848 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes - közölte az ORFK.

Március 23-án az ukrán-magyar határszakaszon 6 480 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7 129 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.