Észak-Korea állami tévéje imázsvideóban mutatta be, hogy milyen, amikor 10-től számolnak vissza az ország katonai tisztségviselői, mielőtt megnyomnának egy gombot

külföld
2022 március 25., 09:04
comments 3

Maga Kim Dzsongun észak-koreai vezető irányította a Hwasong-17 interkontinentális ballisztikus rakéta (ICBM) sikeres próbaindítását csütörtökön az Egyesült Államok „visszatartására” irányuló erőfeszítések részeként – derült ki az észak-koreai állami médiából. (NK News)

Ha valaki kíváncsi lenne rá, hogy milyen, amikor Kim Dzsongun két magas rangú tisztje által közrefogva akciófilmes hősöket idéző szerelésben vonulva először jobbra, majd balra mutat jelentőségteljesen, majd a kilövés előtti pillanatokban a többi szereplőhöz hasonlóan többször is csekkolja az óráját, végül még a napszemüvegét is leveszi, hogy még jelentőségteljesebben bólintson, az ne hagyja ki az alábbi videót:

Ez volt Észak-Korea első teljes ICBM-tesztje 2017 novembere óta, ez az eddigi legnagyobb nukleáris rakétájuk. Bemutatása 2020 októberében először egy katonai parádén történt meg.

Phenjan állítása szerint azért volt szükség a tesztre, hogy „biztosítsa [a Hwasong-17] háborús körülmények közötti gyors működését, tudományos és műszaki megbízhatóságát ”. A szomszédos országok és az Egyesült Államok komoly provokációnak tartják és elítélik a kilövést.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.