Már 4,6 millió ember dolgozik Magyarországon

gazdaság
2022 március 25., 08:26
comments 1

A KSH adatai szerint megint nagyon közel vagyunk ahhoz az álomhoz, hogy mindenki dolgozzon. Februárban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 668 ezer volt, 118 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjainak száma 9 ezerrel nőtt.

Ugyanakkor februárban a munkanélküliek száma 185 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalékos volt a KSH adatai szerint. A munkakeresés átlagos időtartama 8,7 hónap volt, a munkanélküliek 33,9 százaléka legalább egy éve keresett állást. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat februári adatai szerint viszont az átlagos regisztrációs idő 476 nap, tehát átlagosan 15-16 hónapba telik munkát találni Magyarországon. Az ellátás nélküli álláskeresők száma pedig 103 ezer ember. (MTI/444.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt