Már 4,6 millió ember dolgozik Magyarországon

gazdaság
2022 március 25., 08:26
comments 1

A KSH adatai szerint megint nagyon közel vagyunk ahhoz az álomhoz, hogy mindenki dolgozzon. Februárban a 15-74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 668 ezer volt, 118 ezerrel több az egy évvel korábbinál. A magyarországi háztartások külföldön dolgozó tagjainak száma 9 ezerrel nőtt.

Ugyanakkor februárban a munkanélküliek száma 185 ezer, a munkanélküliségi ráta 3,8 százalékos volt a KSH adatai szerint. A munkakeresés átlagos időtartama 8,7 hónap volt, a munkanélküliek 33,9 százaléka legalább egy éve keresett állást. A Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat februári adatai szerint viszont az átlagos regisztrációs idő 476 nap, tehát átlagosan 15-16 hónapba telik munkát találni Magyarországon. Az ellátás nélküli álláskeresők száma pedig 103 ezer ember. (MTI/444.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.