Nyugati szakértők visszaigazolták, hogy lázadó orosz katonák tankkal taposhattak el egy kegyetlen orosz parancsnokot

külföld
2022 március 25., 19:58
comments 8

A Guardian cikke szerint meg nem nevezett európai szakértők alapvetően hitelesnek találtak egy olyan, igen vad sztorit, amit napokkal ezelőtt írt meg egy ukrán újságíró. Eszerint egy orosz tank legénysége szándékosan elütötte az egységük parancsnokát, aki bele is halt a sérüléseibe. A körülmények nem tisztázottak, de a friss információk szerint az egység által elszenvedett brutális emberveszteség volt a konfliktus forrása.

A Guardian forrásai szerint arra konkrét bizonyítékok vannak, hogy az eset megtörtént, addig a pontig, hogy az ellenszegülő katonák áthajtottak a parancsnokukon. Arra nincs egyelőre egyértelmű bizonyíték, hogy az illető tényleg belehalt-e, de a brit kap katonai forrásai szerint ez a helyzet.

Roman Cimbaljuk újságíró eredeti fb-posztja szerint az érintett orosz egység Makariv környékén harcolt és az eset idejére a legénység nagyjából fele elesett. A tank vezetője harc közben döntött úgy, hogy elüti Jurij Medvegyev ezredest, akinek mindkét lábán áthajtott, hogy a parancsnokot utána egy fehérorosz kórházba szállítsák.

Ramzan Kadirov csecsen vezető a héten olyen videót publikált, amin egy csecsen katona a hordágyon szálltott Medvegyev ezredessel beszélget, vagyis megkérdezi tőle, hogy jól érzi-e magát, mire az azt mondja, hogy igen és visszakérdez, hogy honnan való a csecsen. Ettől később még belehalhatott, de erre nem mutat erősebb bizonyíték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt