Nyugati szakértők visszaigazolták, hogy lázadó orosz katonák tankkal taposhattak el egy kegyetlen orosz parancsnokot

külföld
2022 március 25., 19:58
comments 8

A Guardian cikke szerint meg nem nevezett európai szakértők alapvetően hitelesnek találtak egy olyan, igen vad sztorit, amit napokkal ezelőtt írt meg egy ukrán újságíró. Eszerint egy orosz tank legénysége szándékosan elütötte az egységük parancsnokát, aki bele is halt a sérüléseibe. A körülmények nem tisztázottak, de a friss információk szerint az egység által elszenvedett brutális emberveszteség volt a konfliktus forrása.

A Guardian forrásai szerint arra konkrét bizonyítékok vannak, hogy az eset megtörtént, addig a pontig, hogy az ellenszegülő katonák áthajtottak a parancsnokukon. Arra nincs egyelőre egyértelmű bizonyíték, hogy az illető tényleg belehalt-e, de a brit kap katonai forrásai szerint ez a helyzet.

Roman Cimbaljuk újságíró eredeti fb-posztja szerint az érintett orosz egység Makariv környékén harcolt és az eset idejére a legénység nagyjából fele elesett. A tank vezetője harc közben döntött úgy, hogy elüti Jurij Medvegyev ezredest, akinek mindkét lábán áthajtott, hogy a parancsnokot utána egy fehérorosz kórházba szállítsák.

Ramzan Kadirov csecsen vezető a héten olyen videót publikált, amin egy csecsen katona a hordágyon szálltott Medvegyev ezredessel beszélget, vagyis megkérdezi tőle, hogy jól érzi-e magát, mire az azt mondja, hogy igen és visszakérdez, hogy honnan való a csecsen. Ettől később még belehalhatott, de erre nem mutat erősebb bizonyíték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.