Bűncselekménynek számíthat az orosz hadsereghez köthető "Z" szimbólum használata Németországban

külföld
2022 március 28., 12:56
comments 3

Büntetőeljárás indulhat az ellen, akiről megállapítják, hogy Oroszország Ukrajna ellen indított háborúját támogatja a "Z" betű használatával, közölte hétfőn a német belügyminisztérium szóvivője.

photo_camera Fotó: SEFA KARACAN/Anadolu Agency via AFP

Berlin tartomány Bajorország és Alsó-Szászország után jelentette be, hogy elítélendőnek és büntetendőnek tartják a háborúban részt vevő orosz katonai járművekre felfestett "Z" betű használatát, mint szimbólumot. "A betű, mint olyan természetesen nincs betiltva, de használata bizonyos esetekben az orosz támadóháború támogatását jelenti" - tisztázta a szóvivő. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.