Gyerekek sérültek meg egy pokolgépes merényletben Kolumbiában

külföld
2022 március 28., 04:04

Pokolgép robbant fel Kolumbiában egy rendőrőrsnél a hétvégén, a robbanásban egy gyermek meghalt, 35-en megsebesültek - jelentette be Claudia López bogotái polgármester vasárnap.

Diego Moleno védelmi miniszter közlése szerint a pokolgépet egy bőröndben helyezték el, és mobiltelefonnal robbantották fel szombaton a főváros déli részében. A közelben azonban éppen gyermekek játszottak, és a robbanás közülük is többet megsebesített. A halálos áldozat egy 12 éves fiú, de egy ötéves kislány is válságos állapotban van.

A robbanóeszköz még két rendőrt sebesített meg, az ő állapotuk stabil. Egy hónapon belül ez már a második merénylet volt abban a körzetben rendőrposztok ellen.

photo_camera Fotó: HANDOUT/AFP

A hatóságok tetemes jutalmat tűztek ki minden nyomravezető információért. Iván Duque államfő is kinyilvánította együttérzését a sebesültekkel, illetve a halálos áldozat családjával.

A kormány és a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) baloldali gerillaszervezet hat éve békemegállapodást kötött ugyan, de az országban az utóbbi időben ismét fokozódott az erőszak a FARC-ból a békekötés miatt kivált gerillák, illetve más bal- és jobboldali fegyveres csoportok tevékenysége miatt. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.