Törölte a Facebook a Mi Hazánk Mozgalom oldalát

választás 2022
2022 március 29., 13:27
comments 35

Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese saját közösségi oldalán jelentette be, hogy a Facebook törölte a Mi Hazánk Mozgalom hivatalos oldalát. A sajtótájékoztatóról feltöltött videóban arról beszél, ez éppen az országgyűlési választás hetében történt, ami szerinte azt bizonyítja, hogy be akarnak avatkozni a választásokba.

Az oldal megszüntetéséről - állítása szerint - nem kaptak értesítést. A lépést cenzúrának nevezte. Azt mondta, konkrét indoklást nem kaptak, csak hogy a közösségi elveket sértették meg.

A Mi Hazánk Mozgalom az ügyben a Nemzeti Választási Bizottsághoz fordul, illetve választás rendje elleni bűncselekmény miatt feljelentést tesz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.