17 évvel később és ezer kilométerrel arrébb találtak meg egy szökevény flamingót

március 30., szerda 6:55
1

2005 júniusában, a kansasi Sedgwick megye állatkertjéből megszökött két flamingó. A gondozók még nem nyírták meg a szárnyaikat, ahogy más állatkerti flamingóknak, így képesek voltak repülni. Egy viharos éjszakán ki is jutottak, és azóta nem találták őket.

17 évvel később, a texasi Port Lavaca közelében, a Mexikói-öbölnél a halőrök észrevettek egy flamingót. Könnyű volt azonosítani, hisz a lábán meggyűrűzték. Ekkor derült ki, hogy a vízparton sétálgató madár egyike annak a két állatnak, amelyek elszöktek a kansasi állatkertből. Egy texasi helyi tv hosszan be is számolt az esetről.

Port Lavaca amúgy több mint 1000 kilométerre van az állatkerttől, ahonnan a flamingó megszökött. A gondozói már évekkel ezelőtt letettek arról, hogy újra látják majd a madarat. Nem ez volt a leghosszabb út, amit a 492-es számú flamingó megtett, ugyanis 2004-ben Afrikában született, onnan szállították a kansasi állatkertbe. (NBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt