17 évvel később és ezer kilométerrel arrébb találtak meg egy szökevény flamingót

ÁLLAT
2022 március 30., 06:55
comments 1

2005 júniusában, a kansasi Sedgwick megye állatkertjéből megszökött két flamingó. A gondozók még nem nyírták meg a szárnyaikat, ahogy más állatkerti flamingóknak, így képesek voltak repülni. Egy viharos éjszakán ki is jutottak, és azóta nem találták őket.

17 évvel később, a texasi Port Lavaca közelében, a Mexikói-öbölnél a halőrök észrevettek egy flamingót. Könnyű volt azonosítani, hisz a lábán meggyűrűzték. Ekkor derült ki, hogy a vízparton sétálgató madár egyike annak a két állatnak, amelyek elszöktek a kansasi állatkertből. Egy texasi helyi tv hosszan be is számolt az esetről.

link Forrás

Port Lavaca amúgy több mint 1000 kilométerre van az állatkerttől, ahonnan a flamingó megszökött. A gondozói már évekkel ezelőtt letettek arról, hogy újra látják majd a madarat. Nem ez volt a leghosszabb út, amit a 492-es számú flamingó megtett, ugyanis 2004-ben Afrikában született, onnan szállították a kansasi állatkertbe. (NBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.