A tel-avivi merénylet öt áldozata közül kettő is ukrán volt

Terrorizmus
2022 március 30., 11:07

Ukrajna izraeli nagykövetsége megerősítette, hogy a keddi tel-avivi merénylet öt áldozata közül kettő is ukrán állampolgár volt - írja a The Times of Israel. A rendőrség közlése szerint egy 23 éves és egy 32 éves áldozatról van szó, akiket akkor lőtt le a támadó, amikor egy üzlet bejárata előtt ültek a Bialik utcában.

A Haaretz úgy tudja, mindketten évek óta Izraelben éltek. Egyiküknek izraeli felesége volt, a szülei pedig szeretnék hazajuttatni Ukrajnába a holttestét, hogy ott temessék el.

A támadás helyszíne Tel-Avivban.
photo_camera A támadás helyszíne Tel Avivban. Fotó: MOSTAFA ALKHAROUF/Anadolu Agency via AFP

Kedd este egy támadó több emberre is rálőtt Tel-Aviv egyik elővárosában, a merényleteknek öt halálos áldozata van. A támadás helyszíne az ultraortodox zsidók lakta Bnei Brak városka volt. A támadó, egy 27 éves palesztin férfi a beszámolók szerint válogatás nélkül nyitott tüzet, közvetlen közelről lőtt az emberekre, míg a rendőrök agyon nem lőtték.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.